Zakaj pustiti svoje zdravje naključju ali čakati na to, da se zgodi najhujše?

Vsako uro v Sloveniji nekdo umre zaradi srčnega infarkta!

Da ne bo prepozno!

Bolezni srca in žilja so najpomembnejša skupina kroničnih nenalezljivih bolezni sodobnega časa in s 40 odstotki na vrhu lestvice vzrokov za obolevnost, invalidnost, prezgodnje staranje in umiranje. Na pogostost pojavljanja teh bolezni vplivajo dejavniki izven našega vpliva, predvsem starost (staranje prebivalstva) in dednost (pozitivna družinska anamneza), predvsem pa nezdrav življenjski slog: kajenje, čezmerno pitje alkohola, zvišan krvni tlak, povečane vrednosti sladkorja, holesterola in drugih maščob v krvi (posledice preobilne in premastne hrane), prevelika telesna teža in povečan obseg pasu – presnovni sindrom, pomanjkanje telesne dejavnosti in gibanja, preobremenjenost in negativni stres.

Na stenah ožilja so lahko prisotne številne spremembe!

Bolezni srca in ožilja se razvijajo počasi, zato so pred obolenjem na stenah žil že lahko prisotne številne spremembe, ki jih lahko zaznamo s sodobnimi postopki neinvazivne diagnostike - ARERIOGRAFOM. Zgodnje ugotavljanje dejanskega stanja srca in žilja omogoča zdravnikom pričetek zdravljenja že v fazi, ko je bolezen še reverzibilna, in preden povzroči nepopravljive spremembe na stenah žil. Obenem pa omogoča zdravniku referenčno sliko, s katero lahko sledi spremembam in potrjuje uspešnost zdravljenja.

Meritev arterijskega ožilja z arteriografom

Arteriograf je nov zdravniški diagnostični aparat, kateri meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Ta val se bo premikal s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje "arterijsko življenjsko dobo", oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura "arterial stiffnes".

Najpomembnejši rezultati, ki jih pridobimo z računalniško obdelavo izmerjenih vrednosti, so:

  1. Centralni tlak v aorti, ki nam s pravočasno diagnostiko lahko pripomore k preprečevanju možganske ali srčne kapi;

  2. Hitrost pulznega vala v aorti (PWV), ki nam poda informacijo o prožnosti aorte, oziroma spremembah, ki jih je povzročilo poapnenje žil;

  3. Endotelna funkcija žilnega sistema (Alx), ki nam pove, pod kakšnim stresom so naše žile.

​​

Naprava izmeri še druge pomembne podatke, ki bi jih v začetni fazi potreboval zdravnik.

Arteriografija je neinvaziven postopek pregleda ožilja

Pregled oz. meritev je neboleča in nenevarna, saj traja le nekaj minut, ko vam izmerimo tlak in krivuljo pulznega vala. Ob zaključku vsakemu merjenemu TAKOJ izdamo rezultate merjenja v papirnati ali  elektronski obliki – arteriogram z razlago in nasveti. Če rezultati močno odstopajo od normalnih ravni, preiskovanca o tem nemudoma obvestimo in mu  svetujemo takojšen obisk osebnega zdravnika.

Ocena tveganja vam bo pomagala in vas spodbudila k majhnim spremembam v vsakdanjem življenju, ki  vodijo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in ki vam lahko omogočijo, da se izognete nevarnim boleznim. Poskrbite za svoje zdravje!

Preventiva je vsekakor boljša kot kurativa, vendar se ljudje tega pogosto zavemo šele tedaj, ko je že prepozno. Na srečo danes obstaja dostopna možnost, da se z meritvijo arterijskega ožilja prepričate, ali tudi pri vas obstaja visoko tveganje za srčno-žilni dogodek ali ne.

Arteriografija - pregled ožilja

redna cena 75,00 €

- 30 % popust 

 

Cena s popustom samo

52,50 €

Ste ogroženi tudi vi? Preverite!

Zakaj izbrati nas?

Obravnavanim osebam nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečine, varne in neinvazivne. V naših ordinacijah do vsake obravnavane osebe pristopimo individualno in brez hitenja, kar v velikih ustanovah, kjer je število pacientov zelo veliko, ni mogoče.Lahko se pohvalimo s strokovnim in predanim delom do vsakega oskrbovane osebe in si nenehno prizadevamo za nadaljne izboljšave, da naše oskrbovane osebe dobijo v Zavodu Zdravje najboljšo storitev.

arteriografija

S pomočjo arteriografije,

oziroma pregleda ožilja,

enostavno preverite stanje

SRCA in OŽILJA

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadaja v področje alternativne medicine Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Prevzemite nadzor nad

svojim zdravjem!

ZAVOD ZDRAVJE,

Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, MARIBOR

Gosposvetska c. 41, 2000 Maribor

GSM: + 386 (0)40 28 98 00

Email: mb@zavodzdravje.si

www.zavodzdravje.si

                                                   

  • Facebook Social Icon

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 ©2020 Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, avtorske pravice pridržane