Koža je največji organ oziroma čutilo, ki varuje vse druge organe v organizmu.

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje je vaša prednost!

Najpogostejša alergijska kožna obolenja 

V različnih starostnih obdobjih nas lahko prizadenejo številne kožne bolezni, nekatere so alergijske, druge pa nealergijske narave. Pojem alergija pomeni neustrezno reakcijo imunskega sistema na snov iz okolja, ki sicer pri zdravem človeku ne povzroči nobene motnje. Snovi, ki povzročijo alergijske reakcije, imenujemo alergeni, v telo pa vstopijo na več načinov: z vdihanim zrakom, s hrano, preko kože in sluznic, z zdravili in s piki žuželk . Alergijske reakcije so lahko omejene na posamezne organe (kožo, sluznice, oči, dihala in prebavila) ali pa se pojavljajo na več organih hkrati. V skrajnem primeru lahko izbruhne burna oblika alergije, ki prizadene vse telo, kar se kaže s prizadetostjo krvnega obtoka - z znižanjem krvnega tlaka in pospešenim srčnim utripom, to imenujemo anafilaktična reakcija.

Ekcem

Ekcem (znan tudi kot atopijski dermatitis) je splošen izraz, ki ga uporabljamo za definiranje več vrst kožnih izpuščajev – od takih, ki se lahko pojavijo na manjših predelih kože, rahlo srbijo, so suhi in razdraženi, do kronično vnetih, krastavih območij, ki prekrivajo celotno telo in jih navadno spremlja nenehno srbenje in kdaj tudi izcedki. Ekcem se pojavlja v več oblikah, pri vsakemu posamezniku lahko izgleda in se občuti drugače. Najbolj pogosti predeli, kjer se ekcem navadno pojavlja so na pregibu rok in nog, na hrbtni strani vratu, na zadnji strani rok, na vrhu stopal in na zapestjih

Dermatitis

Atopijski dermatitis je zelo pogosta, kronična kožna bolezen, ki prizadene odrasle, otroke in dojenčke. Koža na obrazu in telesu je zelo suha in razdražljiva. Za atopijski dermatitis sta značilni dve fazi: akutna (znana tudi kot izbruh) in neakutna (brez izraženih simptomov). Pomembno je, da prizadete osebe zaščitijo kožo med fazo brez izraženih simptomov, da podaljšajo obdobje med dvema akutnima fazama.

Luskavica

Luskavica je dokaj pogosta kronična kožna bolezen, za katero so značilne različno oblikovane, omejene luščeče se bunčice oziroma ploščata žarišča na koži. Najpogosteje se pojavijo nad komolci, nad koleni in na lasišču, včasih prizadenejo kožo vsega telesa, najredkeje pa se pojavijo na obrazu. V nekaterih primerih poteka v zelo blagi obliki, tako da se oboleli niti ne zavedajo, da jo imajo. Za bolezenska žarišča sta značilna nenormalno poroženevanja in vnetna reakcija. Epidemiološke raziskave v svetu so pokazale, da je luskavica bolezen bele rase in da prizadene od 1 do 3 odstotke populacije. Približno tretjina obolelih navaja, da ima luskavico še kdo v ožji ali širši družini, zato jo štejejo med dedna kožna obolenja.

Nevrodermatitis

Pojem nevrodermitis pomeni vnetje kože, ki ga povzroča živčni sistem. Atopični ekcem, endogeni ekcem, atopični dermatitis, nevrodermitis so le različna imena za isti pojav. Zasledimo ga lahko na koži, sluznicah dihalnih poti in prebavnega trakta, skratka povsod, kjer pride telo v stik z zunanjim svetom. Atopiki so zato nagnjeni tudi k senenemu nahodu, alergijski astmi in alergijam na hrano. Bolezen lahko izbruhne kadarkoli, pogostejša pa je med otroci, nemalokrat se pojavi že pri dojenčkih. Približno 70% otrok z nevrodermitisom v puberteti nima več simptomov bolezni, zelo pogosto pa imajo kakšno drugo prej omenjeno obolenje.

Kožni rak

Kožni rak je maligno kožno tkivo. Poznane so tri vrste kožnega raka, rak bazalnih celic, skvamozni rak (rak ploščatih celic) in melanom. Poimenovane so po vrsti celic, iz katerih rak vznikne. Kožni rak se navadno razvija v povrhnjici kože, tako da so tumorji običajno vidni očem. Kožni rak je najpogosteje diagnosticirani rak in po številu primerov presega raka na pljučih, dojki, debelem črevesu in prostati. Vendar pa za razliko od številnih drugih oblik raka (npr. rak pljuč, slinavke ali želodca) le manjši delež prizadetih bolnikov umre,lahko pa povzroči vidne posledice. Preživetje pri melanomu je manjše kot pri nemelanomskih oblikah kožnega raka, vendar je tudi pri melanomu, če je bolezen odkrita dovolj zgodaj, zdravljenje sorazmerno enostavno in večina bolnikov preživi.

Najpogostejša oblika kožnega raka je karcinom bazalnih celic, vendar je najnevarnejši maligni melanom. To je tudi najpogostejša oblika kožnega raka med mladim prebivalstvom (med 20. in 39. letom starosti). Ocenjujejo, da 85 % kožnega povzroča prekomerna komulativna izpostavljenost soncu.

Popolnoma neboleč 

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED za

  BOLEZNI, POŠKODB IN OBOLENJA KOŽE

( ekcem, rak, dermatitis, vnetja, luskavica, alergijske reakcije, nevrodermatitis, itd...)

PREBAVILA

ŠČITNICA

JETRA

NADLEDVIČNA ŽLEZA

+

POSVET Z DIAGNOSTIKOM

Pregled traja do 25 minut, v kar je zajet pogovor s diagnostikom, meritev in razlaga dobljenih parametrov

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED 

 OBOLENJ KOŽE

Cena 

75,00 €

 

Zakaj izbrati nas?

Preiskovancem nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečine, varne in neinvazivne.

Gre za ordinacije srednje velikosti, kar je za preiskovance najbolj primerno in ugodno. V naših ordinacijah do vsakega preiskovanca  pristopimo individualno in brez hitenja, kar v velikih ustanovah, kjer je število pacientov zelo veliko, ni mogoče. V skladu s stalnim inšpekcijskim nadzorom, se lahko pohvalimo s strokovnim in predanim delom do vsakega preiskovanca in si nenehno prizadevamo za nadaljne izboljšave, da naši preiskovanci dobijo v Zavodu Zdravje najboljšo storitev.

Naša ekipa strokovnjakov

Teo A. Meršol, dr.dent medicine
Certificiran Sensitiv Imago diagnostik
Helena Peterlin, zdravnica splošne medicine Certificirana Sensitiv Imago diagnostičarka - inštruktorica

Spregledani vzroki kožnih obolenj

Stanje kože pogosto povezujemo s tistim, kar se dogaja na njej. Toda če želimo odpraviti težave, moramo njihove vzroke pogosto iskati pod njo.

Kemikalije iz okolja in strupi, ki jih izločajo patogeni organizmi, obremenjujejo telo vse številnejših ljudi. Naravni razstrupljevalni mehanizmi jih preprosto ne utegnejo sproti odpravljati, zaradi česar obremenjujejo jetra. Posledično telo išče rezervne kanale razstrupljanja in pri tem številne strupe preusmerja v kožo. Koža je torej tudi ogledalo porušene črevesne flore ter preobremenjenih jeter in ledvic. 

Kakšen je naš pristop za odkrivanje sprememb kožnih bolezni?

Naša metoda je drugačna, je varna in zanesljiva, saj človeka obravnavamo celostno!

Kako poteka pregled?

Sodoben človek na Zahodu se je, na žalost, že davno nazaj oddaljil od celostnih diagnostičnih metod, pri katerih je temelj diagnostike temeljit pogovor bolnika s terapevtom na temo vzroka in posledic ter pregled fizičnega stanja bolnika z neinvazivnimi in zdravju neškodljivimi metodami!

V ordinaciji naš diagnostik – zdravnica splošne medicine, preiskovanca diagnosticira z metodo diagnostičnega aparata Sensitiv Imago®. Postopek je neboleč, nima stranskih učinkov in je brez kakršnegakoli škodljivega sevanja.Točnost diagnostike je 96% in sicer aparat zazna zelo natančno predstopnjo bolezni in bolezni v že obstoječi obliki. Vnetne procese, ciste, tumorje in rakasta stanja v telesu zaznava v zgodnji začetni fazi.Na podlagi dobljenih rezultatov svetujemo in priporočimo nadaljnje postopke za povrnitev zdravega delovanja celic in s tem vitalnosti ter dobrega počutja.

Prognoza razvoja bolezni se lahko določi za obdobje od 1 do 5 let naprej!

Ali  lahko opredelimo bolezni kože?

Pri tem načinu preventivnega pregleda gre za opredelitev stopnje spremembe, predvsem odkrivanju vzrokov in ugotavljanje smeri v katero sprememba vodi.  Namen  je, da poiščemo vzroke, ki bi lahko v obdobju od 1-5 let privedli do bolezni in jih odpravili, da se bolezen ne razvije. Kot pravi rek: » Bolje preprečiti, kot zdraviti«

Kdo opravlja diagnostični pregled?

Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik – absolventka splošne medicine z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z aparatom Sensitiv Imago®.

Ali ima diagnostični aparat certifikat?

DA! Diagnostični aparat Sensitiv Imago® je proizveden  v skladu EU, ima certifikat in je registriran medicinski pripomoček razreda IIa. Sensitiv Imago® 530CE je najnovejša medicinska diagnostična naprava, katera je bil nagrajena, kot evropski model nove generacije Senstiv Imago®

Kakšen je postopek naročanja?

Vsi naročeni imajo prednost pred nenaročenimi, ne glede ob kateri uri so le ti prišli!

1. Naročite se lahko na želeni termin preko spletnega obrazca za ordinacijo Ljubljana ali Maribor.

2. Telefonsko naročanje za ordinacijo Ljubljana med 9 in 16 uro: +386 (0)40 28 98 00

3. Telefonsko naročanje za ordinacijo Maribor med 9 in 16 uro: +386 (0)40 88 99 26

4. Telefonsko naročanje za ordinacijo Izola med 9 in 16 uro:

+386(0)40 88 99 32

Naše ordinacije Ljubljana in Maribor

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje je vaša prednost!

Katere omejitve so povezane z izgubo zdravja, postane pogosto jasno šele starajočemu se človeku – po prestanih boleznih, z zdravstvenimi problemi v okolici in vpričo bližajočega se konca življenja.

Podpora in vzdrževanje zdravja ne zahtevata veliko denarnih sredstev. So pa dražji poizkusi za ponovno vzpostavitev zdravja, tako imenovana kurativna medicina. 

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Prevzemite nadzor nad

svojim zdravjem!

ZAVOD ZDRAVJE,

Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, MARIBOR

Gosposvetska c. 41, 2000 Maribor

GSM: + 386 (0)40 28 98 00

Email: mb@zavodzdravje.si

www.zavodzdravje.si

                                                   

  • Facebook Social Icon

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 ©2020 Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, avtorske pravice pridržane