IMATE BOLEČE IN OTEKLE NOGE ZARADI KRČNIH ŽIL?

Z naravno metodo naših terapij pridete do hitre rešitve že v nekaj dneh!

Imate krčne žile in zaradi njih bolečine v nogah, krče, otekanje?

Krčne žile so okvarjene venske žile, pri katerih je prišlo do popuščanja žilnih zaklopk ali žilnih sten. Ob poškodovanih zaklopkah kri lahko prehaja tudi v podkožno tkivo, kar se vidi kot temno modro ali celo črno obarvano žilje ali omrežje žil. Manjše (tanjše) vene, ki se nahajajo v vrhnjem delu kože, so na pogled podobne pajkovi mreži, debelejše vene, ki bi se morale nahajati globlje v podkožnem in mišičnem tkivu, pa izstopijo na površje kože in so kot nabrekle, vijugaste izbokline.

Klinično se pojav najprej kaže kot vozličasto razširjene in zvite vene spodnjih okončin. Prizadeta oseba ima občutek težkih nog, mišične krče ponoči in bolečine vzdolž prizadetih ven. Kasneje se pojavi otekanje nog okrog gležnjev, ki sprva čez noč mine. V napredovalih primerih pride do odlaganja krvnega pigmenta hemosiderina v kožo, kar povzroča rjavkaste hiperpigmentacije. V določenih okoliščinah se prizadeta koža vname in lahko pordeči, oteče, srbi in postane pekoča, to je t. i. hipostazični dermatitis. Nezdravljeno vensko popuščanje vodi v nastanek golenjih razjed.

Kdo je bolj izpostavljen k nastanku krčnih žil?

Do krčnih žil pride iz različnih razlogov. Lahko se pojavijo ob nosečnosti, pogoste so pri ljudeh, ki (zaradi poklica) vsakodnevno mnogo ur stojijo na nogah, krčne žile lahko nastanejo tudi zaradi hormonskih terapij, lahko je kriva genetska predispozicija… Krčnim žilam so bolj izpostavljene ženske, čeprav se kar pogosto pojavljajo tudi pri moških.

Kako hitro napredujejo krčne žile?

Krčne žile običajno napredujejo počasi in na začetku predstavljajo predvsem lepotni problem. Včasih preteče tudi 30 let, preden se zaradi krčnih žil pojavijo resni zdravstveni problemi. Zaradi venskega popuščanja v spodnjem delu nog, ki preprečuje, da bi se kri nemoteno vračala do srca, z napredovanjem bolezni sčasoma lahko pride do resnih zdravstvenih težav. Takrat krčne žile (okvara venskih zaklopk in nefunkcionalno vračanje venske krvi proti srcu) začnejo ustvarjati povečan pritisk v celotnem venskem sistemu, kar moti presnavljanje v celicah kože, podkožju in v samih žilah

Kdaj nastopijo težave?

Težava se prične manifestirati kot kronično vensko popuščanje (venska insuficienca) oziroma stalno prisotna venska hipertenzija. Žile postanejo prepustne tudi v okoliško tkivo (notranje venske krvavitve), del rdečih krvničk izstopi iz krvnega sistema in temno obarva kožo (hiperpigmentacija i temnenje kože), prihaja lahko tudi do razjed in krvavitev na golenih (zunanje venske krvavitve), do vnetja povrhnjih žil in nastanka krvnih strdkov, varikozni ekcemi, venski ulkusi, lipodermatoskleroza, venska tromboembolija – globoka venska tromboza, koagulacija krvi v notranjosti ven je celo življenjsko nevarna.

Kakšne težave povzročajo krčne žile?

Osebe, ki jih pestijo krčne žile, tožijo zaradi težkih, svinčenih nog, in napetosti v mečih, ki pogosto privede v nekakšne blažje krče. Potožijo, da imajo nekakšno neprijetno občutje v spodnjih okončinah in da so noge postale okornejše. Možna je tudi povečana občutljivost na dotik (bolečina), srbeča koža, zatekanje nog, sprva samo okoli gležnjev, potem pa tudi cele goleni.

Najpogosteje se krčne žile pojavijo na zadnji strani nog, na mečih in na notranji strani stegen, pogosteje pri ženskah

Klasična operacija krčnih žil in njene slabosti

Bivanje v bolnišnici traja predvidoma 3 dni:

  1. Prvi dan - sprejem, pregled izvidov, ki jih ima pacient s seboj, eventuelni odvzem krvi za dodatne preiskave

  2. Drugi dan - operacija, ki poteka praviloma v spinalni (subarahnoidni) anesteziji, v primeru kontraindikacij za le-to pa v splošni anesteziji

  3. Tretji dan - pregled pooperativnih ran in odpust iz bolnišnice

  4. Za pooperativne bolečine predpišejo analgetike

  5. Za delo ne boste zmožni 2 do 4 tedne.

  6. Po operaciji je potrebna kompresijska terapija (uporaba elastičnih povojev - 2 kom. 10 m za eno okončino, ali nošenje kompresijskih nogavic po meri, kompresijske stopnje II) 3 do 6 mesecev.

  7. Po operaciji odstrani šive pacient pri osebnem zdravniku po enem tednu.

  8. Kontrola v žilni ambulanti je po enem mesecu

Redna cena

 "Paket 4" Bioterapija za krčne žile  

  180,00 €

 

-30,00 € popusta

z Darilnim bonom

 

Cena s popustom samo

150,00 €

 

Popolnoma neboleča terapija

4 x BIOTERAPIJA

ZA KRČNE ŽILE

Bioterapija traja 4 zaporedni dni po 30 minut,

v kar je zajet pogovor z bioterapevtom ter

4 x Bioterapija

Zakaj izbrati nas?

Preiskovancem nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečine, varne in neinvazivne.

Gre za ordinacije srednje velikosti, kar je za preiskovance najbolj primerno in ugodno. V naših ordinacijah do vsakega preiskovanca  pristopimo individualno in brez hitenja, kar v velikih ustanovah, kjer je število pacientov zelo veliko, ni mogoče. V skladu s stalnim inšpekcijskim nadzorom, se lahko pohvalimo s strokovnim in predanim delom do vsakega preiskovanca in si nenehno prizadevamo za nadaljne izboljšave, da naši preiskovanci dobijo v Zavodu Zdravje najboljšo storitev.

Naša ekipa strokovnjakov

Teo A. Meršol, dr.dent medicine
Certificiran Sensitiv Imago diagnostik
Helena Peterlin, absolventka splošne medicine Certificirana Sensitiv Imago diagnostičarka - inštruktorica
Dren Rollka uni.dipl.kemik, diplomirani in licencirani terapevt Bioterapije po metodi Zdenka Domančića, 
Certificiran Sensitiv Imago diagnostik

Kakšen je naš pristop za ublažitev bolečin ali celo odpravljanje krčnih žil?

Naša metoda je drugačna, je varna in zanesljiva, saj človeka obravnavamo celostno!

Kako poteka Bioterapija za krčne žile?

Krčne žile so zdravstven (in lepotni) problem, pri katerem z bioterapijo lahko učinkovito pomagamo. Obsevanje z biofotonsko plazmo usmerjamo v klientovo energijsko (koherentno) polje in v energijsko matrico na prizadetem delu telesa. Energijski poseg bistveno izboljša bolezensko stanje. Je neinvaziven in neboleč, celo prijeten, poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan. Krčne žile se izredno pomanjšajo, umaknejo se globlje v podkožno tkivo in pogosto “kot po čudežu” lahko že po prvem terapevtskem ciklu popolnoma izginejo. Včasih je za doseganje optimalnih rezultatov potrebno bioterapijo vsaj še enkrat ponoviti (v enomesečnem intervalu).

Včasih, ko gre za trdovratne in več let zastarane bolečine, je za popolno odpravo bolečine  potrebno štiridnevni bioterapij ponoviti. Običajno je, da bolečine z bioterapijo  odpravimo v enem, največ v dveh terapevtskih ciklih (v 4-8 dneh).

Kdo izvaja Bioterapijo?

Bioterapijo opravi naš vrhunsko usposobljen diplomiran in licencirani terapevt Bioterapije po metodi Zdenka Domančića - Dren Rollka.

Kakšen je postopek naročanja?

Vsi naročeni imajo prednost pred nenaročenimi, ne glede ob kateri uri so le ti prišli!

1. Naročite se lahko na želeni termin preko spletnega obrazca za ordinacijo Ljubljana ali Maribor.

2. Telefonsko naročanje za ordinacijo Ljubljana med 9 in 16 uro: +386 (0)40 28 98 00

3. Telefonsko naročanje za ordinacijo Maribor med 9 in 16

uro: +386 (0)40 88 99 26

Naše ordinacije Ljubljana in Maribor

VPRAŠANJE: OPERACIJA ALI NARAVNA POMOČ PRI KRČNIH ŽILAH?

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje je vaša prednost!

Katere omejitve so povezane z izgubo zdravja, postane pogosto jasno šele starajočemu se človeku – po prestanih boleznih, z zdravstvenimi problemi v okolici in vpričo bližajočega se konca življenja.

Podpora in vzdrževanje zdravja ne zahtevata veliko denarnih sredstev. So pa dražji poizkusi za ponovno vzpostavitev zdravja, tako imenovana kurativna medicina. 

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Prevzemite nadzor nad

svojim zdravjem!

ZAVOD ZDRAVJE,

Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, MARIBOR

Gosposvetska c. 41, 2000 Maribor

GSM: + 386 (0)40 28 98 00

Email: mb@zavodzdravje.si

www.zavodzdravje.si

                                                   

  • Facebook Social Icon

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 ©2020 Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, avtorske pravice pridržane