Brez bojazni...preprost, neboleč, neinvaziven in diskreten pregled prostate

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje vzrokov obolenja prostate je vaša prednost!

Kaj je prostata?

Prostata je moška spolna žleza, ki lahko z leti korenito vpliva na kakovost vsakdana. Zato je pomembno, da se zavedamo, da sta zdrav način življenja in skrb za prostato zelo pomembna, saj lahko tako marsikatero nadlogo, kamor spada tudi povečana prostata preprečimo.

Prostata je žleza oblike kostanja, ki je v normalnih okoliščinah velika približno 25 cm2. Leži med sramno kostjo in danko, neposredno pod sečnim mehurjem. Skozi prostato poteka sečnica, čez katero se izločata seč in semenska tekočina. Razvije se do konca dvanajstega tedna nosečnosti, ob rojstvu je zelo majhna in počasi raste vse do pubertete. V obdobju mirovanja, ki traja približno od 20. do 40. ali 45. leta starosti, spet sledi vztrajna rast, ki največkrat pomeni začetek procesa benigne hiperplazije ali povečanja prostate. Čeprav vzrok za njegov nastanek še ni znan, je verjetno "krivo" spremenjeno razmerje spolnih hormonov.

Funkcije prostate še niso popolnoma pojasnene, znano pa je, da tvori izločke, ki so del semenske tekočine, in izločke, ki varujejo spodnja sečila pred vnetji. Med orgazmom prostata, skupaj s semenskimi mešički, s krčenjem svojih mišičnih vlaken potiska semensko tekočino v sečnico in zagotovi bistven del njenega skupnega volumna.

 • pogostejše uriniranje

 • kapljanje seča po končanem uriniranju

 • vstajanje ponoči zaradi tiščanja na vodo

 • čakanje na začetek curka

 • pogosto močno, nevzdržno tiščanje na vodo

 • občutek zastajanja seča v mehurju tudi po uriniranju

 • občutek, da vas pogosto tišči na vodo

 • pogostejše nočno uriniranje

 • nenadna potreba po odvajanju vode (občutek, da ne boste pravočasno prišli do stranišča)

 • občutek, da mehur ni popolno izpraznjen

 • izguba spolnega poželenja (libida).

 • šibek curek

 • težaven začetek uriniranja

 • prekinjajoč curek

Simptomi  povečane prostate

Bolezni prostate

Vnetje prostate navadno povzročijo bakterije in najpogosteje doleti moške med 30. in 40. letom. Neprijetno ščemenje v presredku se nadaljuje z močnimi bolečinami v spodnjem delu trebuha, stalnim siljenjem na vodo, pekočim mokrenjem in zvišano telesno temperaturo – potrebno je strogo mirovanje in zdravljenje z antibiotiki. Včasih se bolezen prevesi v kronično vnetje, ki sicer z blažjimi težavami leta in leta povzroča težave tako bolnikom kakor urologom.​

Rak prostate  je najbolj nevarna bolezen te žleze. Pojavnost se značilno veča s starostjo – po 50. letu doleti povprečno vsakega desetega moškega. Vsako leto v Sloveniji odkrijemo do 1000 novih primerov raka prostate, ki je tako drugi najpogostejši malignom pri moških (za rakom na pljučih). Pri mlajših moških je bolezen zelo nevarna, saj se lahko hitro razširi s prostate na okolna tkiva in metastazira (zaseva) v kosti. Pri starejših moških bolezen teče počasneje in veliko moških z rakom na prostati doleti smrt zaradi drugih (predvsem srčno-žilnih) vzrokov in ne zaradi raka.​

Benigna hiperplazija prostate je najpogostejša bolezen prostate. Pritisk zvečane prostate na sečnico moti odtok seča iz mehurja in lahko povzroča značilne moške težave tretjega življenjskega obdobja – neprijetno čakanje na začetek mokrenja, oslabel curek, ki se lahko prekinja, uhajanje seča po kapljicah po mokrenju (znaki oteženega mokrenja), nočno vstajanje zaradi siljenja na vodo, ki je tudi čez dan pogostejše, uhajanje seča in občutek neizpraznjenega mehurja kljub pravkar končanemu mokrenju (znaki draženja).

Ob nezdravljenju BHP lahko ta napreduje do razsežnosti, ki pomenijo veliko hujše težave, med drugim vnetja sečil, sečne kamne ali celo okvaro ledvic, a kljub temu BHP, kot že rečeno, ne povzroča nastanka raka na prostati.

Zakaj PSA test določijo zgolj bolnikom, ki imajo simptome?

PSA je označevalec bolezni prostate, to pomeni, da z določenimi vrednostmi PSA v krvi se lahko posumi na raka na prostati, povečano prostato ali vnetje prostate. ''Pri tem je pomembno vedeti, da nima vsak bolnik, ki ima povišano vrednost PSA, raka na prostati. Povišana vrednost je le znak, da se ugotovi, za kakšno stanje prostate gre. Povišane vrednosti PSA se namreč lahko pojavijo tudi ob drugih boleznih, lahko pa tudi ob preiskavah, kot so kolonoskopija, rektalni pregled, cistoskopija. Tako teh vrednosti ni smiselno določati vsakemu bolnikuje mnenja uradna medicina. Uradna medicina''PSA določa bolnikom, ki imajo simptome, ki bi lahko kazali na težave s prostato, ki so v tvegani skupini, vrednosti PSA pa uporabljajo tudi za odločitev o načinu zdravljenja in za sledenje uspešnosti zdravljenja.

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED PROSTATE

 

Cena 

75,00 € - 50%

AKCIJA 37,50 eur

 

Popolnoma neboleč in diskreten

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED PROSTATE

+

POSVET Z DIAGNOSTIKOM

Pregled traja do 25 minut, v kar je zajet pogovor s diagnostikom, meritev in razlaga dobljenih parametrov

Zakaj izbrati nas?

Preiskovancem nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečine, ki so varni in neinvazivni.

Gre za ordinacije srednje velikosti, kar je za preiskovance najbolj primerno in ugodno. V naših ordinacijah do vsakega preiskovanca  pristopimo individualno in brez hitenja, kar v velikih ustanovah, kjer je število pacientov zelo veliko, ni mogoče. V skladu s stalnim inšpekcijskim nadzorom, se lahko pohvalimo s strokovnim in predanim delom do vsakega preiskovanca in si nenehno prizadevamo za nadaljne izboljšave, da naši preiskovanci dobijo v Zavodu Zdravje najboljšo storitev.

Kakšen je naš pristop za odkrivanje vzrokov za nastanek bolezni prostate?

Naša metoda je drugačna, je varna in zanesljiva, saj človeka obravnavamo celostno!

Kako poteka preventivni pregled?

Sodoben človek na Zahodu se je, na žalost, že davno nazaj oddaljil od celostnih diagnostičnih metod, pri katerih je temelj diagnostike temeljit pogovor bolnika s terapevtom na temo vzroka in posledic ter pregled fizičnega stanja bolnika z neinvazivnimi in zdravju neškodljivimi metodami!

V ordinaciji naš diagnostik preiskovanca diagnosticira z metodo diagnostičnega aparata Sensitiv Imago®. Postopek je neboleč, nima stranskih učinkov in je brez kakršnegakoli škodljivega sevanja. Točnost diagnostike je 96% in sicer aparat zazna zelo natančno predstopnjo bolezni in bolezni v že obstoječi obliki. Vnetne procese, ciste, tumorje in rakasta stanja v telesu zaznava v zgodnji začetni fazi. Na podlagi dobljenih rezultatov svetujemo in priporočimo nadaljnje postopke za povrnitev zdravega delovanja celic in s tem vitalnosti ter dobrega počutja.

Aparat zazna celo manjše motnje, ki se lahko kasneje razvijejo v resne bolezni. Prognoza razvoja bolezni se lahko določi za obdobje do 5 let naprej! Na podlagi dobljenih rezultatov, vam svetujemo za odpravljanje težav z prostato.

Ali ima diagnostični aparat certifikat?

DA! Diagnostični aparat Sensitiv Imago® je proizveden  v skladu EU, ima certifikat in je registriran medicinski pripomoček razreda IIa. Sensitiv Imago® 530CE je najnovejša medicinska diagnostična naprava, katera je bil nagrajena, kot europski model nove generacije Senstiv Imago®

Kdo opravlja diagnostični pregled?

Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik  z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z aparatom Sensitiv Imago®.

1350 Slovencev vsako leto zboli za rakom prostate, tako je ta rak prehitel pljučnega raka in je najpogostejši rak pri moških v Sloveniji.

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje je vaša prednost!

Katere omejitve so povezane z izgubo zdravja, postane pogosto jasno šele starajočemu se človeku – po prestanih boleznih, z zdravstvenimi problemi v okolici in vpričo bližajočega se konca življenja.

Podpora in vzdrževanje zdravja ne zahtevata veliko denarnih sredstev. So pa dražji poizkusi za ponovno vzpostavitev zdravja, tako imenovana kurativna medicina. 

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Prevzemite nadzor nad

svojim zdravjem!

ZAVOD ZDRAVJE,

Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, MARIBOR

Gosposvetska c. 41, 2000 Maribor

GSM: + 386 (0)40 28 98 00

Email: mb@zavodzdravje.si

www.zavodzdravje.si

                                                   

 • Facebook Social Icon

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 ©2020 Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, avtorske pravice pridržane