Zahrbtne bolezni zaradi zakisanosti organizma!

NAJVEČJA TEŽAVA MODERNEGA ČLOVEKA!

Kaj je gljivica kandida?

Kandida je gliva kvasovka, ki je normalno prisotna v našem telesu in skrbi za uravnavanje našega metabolizma in ravni sladkorja v naši krvi. Torej Kandido ima vsak izmed nas, vendar pa nima odločilnega pomena v našem telesu. Težava nastane, ko se ta trdoživa gliva preveč »razpase« v našem telesu. V tem primeru se lahko v telesu poruši marsikatero naravno ravnovesje, ki ima za posledico veliko neprijetnih, lahko pa tudi precej resnih, zdravstvenih težav. Stanje prekomerne razraščenosti Kandide v našem telesu imenujemo kandidiaza ali kandidoza.

Včasih je bila Kandida poznana le kot vaginalna oblika pri ženskah (predvsem v nosečnosti in po porodu), vendar pa je pravzaprav najbolj razširjena oblika črevesna. Najbolj neverjetno pa je, da ima kandidiazo že vsaka tretja oseba.

Zakaj se glivica kandida razrašča?

Včasih je bila kandidiaza omejena le na žensko populacijo (vaginalna oblika), danes pa je ta »bolezen« že tako razširjena, da se širi tudi na moško populacijo, menda pa lahko iz matere, preko dojenja, preide tudi na dojenčka. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na razrast Kandide, pa si poglejmo nekaj najpogostejših:

 • Kandida se v telesu običajno prekomerno razraste zaradi oslabljenega imunskega sistema;

 • lahko je posledica uživanja nekaterih zdravil in antibiotikov, ki škodujejo črevesni flori, ter vplivajo na hormonsko ravnovesje (kontracepcijske tabletke, hormonske tablete, ter nekatera zdravila za zdravljenje diabetesa, rakavih obolenj, ter hujših virusnih okužb);

 • težave s Kandido lahko povzroča tudi nepravilna in preveč predelana prehrana, bogata z ogljikovimi hidrati (med njimi je najbolj škodljiv prečiščen sladkor, saj glivice sladkor obožujejo), mlečni izdelki, mlečne čokolade, kis, alkohol in jedi iz kvašenega testa;

 • stres je dandanes sprožilec za marsikatero bolezen. Pogost stres je odlična priložnost za Kandido, da prevzame nadzor nad telesom;

 • tudi premalo spanca je lahko vzrok, da vaš imunski sistem oslabi in Kandida dobi priložnost za razrast.

Zakisanost organizma!

Zakisanost organizma je namreč idealno gojišče za kandido oz. bolezensko stanje, ko se kandida preveč razmnoži - kandidiazi. Ta povzroča stanja od neplodnosti do depresivnih stanj, utrujenost, pozabljivost,napenjanje, boleče mišice in sklepe, slabo počutje ob slabem vremenu. Spisek je še mngo daljši. Lahko imate nihanja razpoloženja, hormonske motnje, težko sprejemanje odločitev, vročični oblivi, bolečine v trebuhu, zaprtosti in driske brez pravih razlogov, pogosta vaginalna vnetja, izguba želje po spolnosti, napadi joka, anksioznosti, mrzle noge, roke, vzdražljivost, tresavica, ko ste lačni, vnetja mehurja, ledvic, akne, glivice po nohtih, nogah, lasišču, alergije, itd.

Jetra in povezane težave z kandido!

Vsa nepravilna hranila (gensko spremenjena hrana, hrana polna aditivov in emulgatorjev, predelana olja, predelani ogljikovi hidrati, živalske beljakovine, sladkor in njegovi nadomestki, alkohol, tablete, shujševalni pripravki in tablete !!!…) močno izčrpavajo delovanje jeter in povzročajo njihove bolezni. Naša jetra takšne hrane ne prepoznajo, je ne znajo prebaviti in jim povzroča ogromno težav. Posledično v naših telesih veliko hrane gnije, namesto da bi se prebavljala.

Telo zaradi odvečnih kislin postaja zakisano (kar je vzrok večini bolezni). V nas se razvijajo patogeni organizmi (med drugimi tudi glivica Kandida), ki nas s svojimi plini – aflatoksini, zastrupljajo … posledično vplivajo na možgane…in zelo škodujejo (tudi) našim jetrom.

Zahrbna klamidija!

 Ker simptomi niso vedno prisotni, ni lahko ugotoviti, ali ste okuženi s klamidijo. Kadar pa se pojavijo, so običajno opazni 1–3 tedne po okužbi in lahko vključujejo naslednje znake: 

Pri ženskah 
– Nenormalen izcedek iz nožnice, ki ga lahko spremlja tudi neprijeten vonj 
– Krvavitve med dvema mesečnima cikloma 
– Boleče menstruacije 
– Bolečine v trebuhu in povišana telesna temperatura 
– Bolečine pri spolnem odnosu 
– Srbenje ali pekoč občutek v vagini ali okoli nje 
– Bolečine ob uriniranju 

Pri moških 
– Majhne količine bistrega ali motnega, sluzavega izcedka iz sečnice 
– Oteženo in neenakomerno izločanje urina 
– Srbenje in pekoč občutek pri uriniranju 
– Bolečine in otekanje obmodka 

Popolnoma neboleč

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED 

 "ZAKISANOST";  

zakisanost organizma

hidratacija organizma

imunski sistem

delovanje jeter

intoleranca na hrano 

presežek toksinov

testiranje stanja celic

test kandida

test klamidija

rodila

črevesje

+

POSVET Z DIAGNOSTIKOM

Pregled traja do 25 minut, v kar je zajet pogovor s diagnostikom, meritev in razlaga dobljenih parametrov

PREVENTIVNI DIAGNOSTIČNI

PREGLED

 "ZAKISANOST"

Cena 

75,00 €

 

Zakaj izbrati nas?

Preiskovancem nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečine, varne in neinvazivne.

Gre za ordinacije srednje velikosti, kar je za preiskovance najbolj primerno in ugodno. V naših ordinacijah do vsakega preiskovanca  pristopimo individualno in brez hitenja, kar v velikih ustanovah, kjer je število pacientov zelo veliko, ni mogoče. V skladu s stalnim inšpekcijskim nadzorom, se lahko pohvalimo s strokovnim in predanim delom do vsakega preiskovanca in si nenehno prizadevamo za nadaljne izboljšave, da naši preiskovanci dobijo v Zavodu Zdravje najboljšo storitev.

Naša ekipa strokovnjakov

Teo A. Meršol, dr.dent medicine
Certificiran Sensitiv Imago diagnostik
Helena Peterlin, zdravnica splošne medicine Certificirana Sensitiv Imago diagnostičarka - inštruktorica

Komu je pregled namenjen?

Pregled je namnjen tako ženskam, kot tudi moškim, ne glede na to ali so težave prisotne. Že zakisanost telesa je znak porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja in je eden glavnih vzrokov številnih zelo hudih obolenj. Limfni sistem ( limfna tekočina, limfni vozli, vranica, timus, mandlji in kostna sredica) zelo upočasni svoje delovanje, kadar je telo preveč zakisano. Prav tako kisle snovi obremenjujejo jetra, ledvica, debelo in tanko črevo.

Kakšen je naš pristop za odkrivanje zakisanosti organizma?

Naša metoda je drugačna, je varna in zanesljiva, saj človeka obravnavamo celostno!

Kako poteka preventivni pregled?

Sodoben človek na Zahodu se je, na žalost, že davno nazaj oddaljil od celostnih diagnostičnih metod, pri katerih je temelj diagnostike temeljit pogovor bolnika s terapevtom na temo vzroka in posledic ter pregled fizičnega stanja bolnika z neinvazivnimi in zdravju neškodljivimi metodami!

V ordinaciji naš diagnostik – zdravnica splošne medicine, preiskovanca diagnosticira z metodo diagnostičnega aparata Sensitiv Imago®. Postopek je neboleč, nima stranskih učinkov in je brez kakršnegakoli škodljivega sevanja. Točnost diagnostike je 96% in sicer aparat zazna zelo natančno predstopnjo bolezni in bolezni v že obstoječi obliki. Vnetne procese, ciste, tumorje in rakasta stanja v telesu zaznava v zgodnji začetni fazi.

Natančno in analitično preuči vzroke za nastanek bolezni;

 • zakisanost organizma

 • hidratacija organizma

 • imunski sistem

 • delovanje jeter

 • intoleranca na hrano

 • presežek toksinov

 • testiranje stanja celic

 • test kandida

 • test klamidija

 • rodila

 • črevesje

Aparat zazna celo manjše motnje, ki se lahko kasneje razvijejo v resne bolezni. Prognoza razvoja bolezni se lahko določi za obdobje od 1 do 5 let naprej! Na podlagi dobljenih rezultatov svetujemo in priporočimo nadaljnje postopke za povrnitev zdravega delovanja celic in s tem vitalnosti ter dobrega počutja.

Kdo opravlja diagnostični pregled?

Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik – zdravnica splošne medicine z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z aparatom Sensitiv Imago®.

Ali ima diagnostični aparat certifikat?

DA! Diagnostični aparat Sensitiv Imago® je proizveden  v skladu EU, ima certifikat in je registriran medicinski pripomoček razreda IIa. Sensitiv Imago® 530CE je najnovejša medicinska diagnostična naprava, katera je bil nagrajena, kot evropski model nove generacije Senstiv Imago®

Kakšen je postopek naročanja?

Vsi naročeni imajo prednost pred nenaročenimi, ne glede ob kateri uri so le ti prišli!

1. Naročite se lahko na želeni termin preko spletnega obrazca za ordinacijo Ljubljana ali Maribor.

2. Telefonsko naročanje za ordinacijo Ljubljana med 9 in 16 uro: +386 (0)40 28 98 00

3. Telefonsko naročanje za ordinacijo Maribor med 9 in 16

uro: +386 (0)40 88 99 26

4. Telefonsko naročanje za ordinacijo Izola med 9 in 16 uro:

+386(0)40 88 99 32

Naše ordinacije Ljubljana in Maribor

OSNOVA ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE - PREPREČITE NADLEŽNE BOLEZNI!

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje je vaša prednost!

Katere omejitve so povezane z izgubo zdravja, postane pogosto jasno šele starajočemu se človeku – po prestanih boleznih, z zdravstvenimi problemi v okolici in vpričo bližajočega se konca življenja.

Podpora in vzdrževanje zdravja ne zahtevata veliko denarnih sredstev. So pa dražji poizkusi za ponovno vzpostavitev zdravja, tako imenovana kurativna medicina. 

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Prevzemite nadzor nad

svojim zdravjem!

ZAVOD ZDRAVJE,

Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, MARIBOR

Gosposvetska c. 41, 2000 Maribor

GSM: + 386 (0)40 28 98 00

Email: mb@zavodzdravje.si

www.zavodzdravje.si

                                                   

 • Facebook Social Icon

Zaradi preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi z Zavod-a Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 ©2020 Zavod za promocijo zdravja in zdrave prehrane, avtorske pravice pridržane